CONSILIERE SI STAGII DE PREGATIRE PRACTICA PENTRU O CARIERA DE SUCCES IN COMUNICARE

Acest site este co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Campania de informare


AD Starter este numele cu care Mercury360 Communications promoveaza proiectul ”Consiliere si stagii de pregatire practica pentru o cariera de succes in comunicare”. Studentii sunt atrasi de mirajul publicitatii, fara sa cunoasca practic industria. Astfel, li se vand iluzii atunci cand isi aleg un job in publicitate si cei mai multi fac eforturi foarte mari pentru a ajunge in industrie, intr-o functie care, de cele mai multe ori nu li se potriveste. Studentii trebuie sa aiba un punct de plecare pentru acest drum lung al unei cariere solide, iar AD Starter ofera solutia. Mesajul campaniei este „Aplici. Practici. Contezi”, iar acesta indica pasii pe care trebuie sa ii urmeze studentii care vor sa-si cladeasca mai simplu si mai repede o cariera in comunicare.

Mercury360 Communications a demarat caravana de informare AD Starter in cadrul Facultatii de Comunicare din SNSPA, in vederea prezentarii programului de consiliere si orientare profesionala, urmat de stagiile de practica 360 din cadrul agentiei. Aceasta este planificata sa se desfasoare simultan cu componenta de consiliere, astfel ca studentii interesati de acest proiect se pot inscrie pe loc in programul de orientare profesionala si ulterior la stagiile de practica in Mercury360 Communications. De asemenea, proiectul este prezent in mediul online prin intermediul site-ului si al canalelor de social media – pagina Facebook.

Promovarea proiectului este asigurata prin:

  • Conferinta de lansare si conferinta de incheiere a proiectului;
  • Comunicate de presa, articole de presa;
  • Materiale informative si promotionale: afise, pliante informare, pixuri, blocnotes, mape, infodesk, spider panel, roll-up, diplome, caiete de practica, etichete, banner;
  • Website al proiectului.


De asemenea, in cadrul acestui proiect studentii beneficiaza de o serie de materiale cu continut specializat pe partea de consiliere si orientare profesionala:

  • Platforma online dedicata studentilor care isi cauta un loc de munca;
  • Brosura de consiliere;
  • Ghid de bune practici privind tranzitia studentilor din invatamantul superior la piata muncii;
  • Ghid de angajare pentru viitorii specialisti in comunicare si publicitate.


Comunicate de presa: